Új évi köszöntés 2022

Bízd Újra Életed Krisztusra!

Biztos sokan találkoztunk már ezzel a keresztyén változatával az újévi köszöntésnek. Számomra ez a bátorító mondat a 70-es évek göncruszkai szilvesztereihez, konkrétabban Bojtor István lelkipásztorhoz kapcsolódik.

Az újév kezdetén ilyen módon is Jézusra irányította a figyelmemet. Mindamellett más emlékek is felejthetetlenné teszik nekem azokat a szilveszteri estéket. Ezeken az alkalmakon ugyanis Pista bátyám által írt bibliai témájú drámákat adtak elő hitben járó fiatalok. Bár egyszerű körülmények között történt—a gyülekezeti teremben, saját készítésű jelmezekben, néha édesapám által festett díszletek között, amatőr „színészekkel” –de mégis felemelő élményekben volt részünk általuk. Ennek, szerintem a darabok elgondolkodtató üzenete mellett a szereplők és a segítők (megvilágításban, zenei aláfestésben) lelkes hozzáállása volt az alapja. A közös próbák a fiatalokat egy csapattá kovácsolták össze, és Pista bátyám kedves feleségének, Uzonka néninek a befogadó szeretete feloldotta az érkezők kezdeti visszahúzódó viselkedését.

Hálásan emlékszem vissza ezekre a találkozókra, mert Krisztusba vetett hitemben erősítettek. Úgy vélem, hogy az akkori világi és egyházi hatalmasságok által beszűkített mozgástérben, egy határ melletti kis falusi gyülekezetben, ez a házaspár megtalálta a módját annak, hogy a tiszáninneni hívő fiatalok egy részét közösséggé formálják, és hitük gyakorlásában aktivizálják. Bátorságra, ötletességre és szeretetre volt szükség ennek a megvalósításához.

Istené legyen mindezért a dicsőség!

Miskolc, 2022.01.07.

dr. Bartha Árpád Zsolt
MRMSZ elnök

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük